Numerologiaa

Absurdi, naiivi, sekava ja uskontoja sopivasti sekoitteleva satiirimainen teksti lukuihin historiallisesti liitetystä manasta.

Artikklei, jota en toivo kenenkään ottavan vakavasti,

(Vaikka toivon teidän ajattelemisen aihetta siitä löytävänkin)

omistettuna Matille Turusta, WhatsAppkeskusteluista, keskusteluille ja keskusteluihin,

Tuukalle, Juholle ja Joelille

fundamentalistiteisteille ja -ateisteille,

sekä kaltaisilleni, nimittäin agnostikoille,

uskossaan varmoille sekä epävarmoille yhtä kaikki.

Neljä, viisi ja kahdeksan ovat täysin turhia numeroita, koska en ole nähnyt niitä paljoa käytettävän esim. uskonnoissa ja mytologioissa tai ylipäätänsä asioissa jotka sisältävät numeroihin ja lukuihin liitettyä symboliikkaa, toisin kuin esim. Johanneksen (Johannes tarkoittaa alunperin “Jahve on Armollinen” mikä toki sopisi sellaisenaan nimeksi suomessakin, (esim. Jahve On Armollinen Saranpää (löysin kys. sukunimen Google-haulla Johannes, ja ensimmäisenä hakuehdotuksena kännykkäni ruudulle pärähtänyt jamppa oli aiheeseen loistavasti sopiva entinen Seinäjoen helluntaiseurakunnan nuorisopastori, joka ilmoitti syksyllä halunsa perustaa oma seurakunta.)) ilmestyksessä yli 50 kertaa mainittua täydellisyyden lukua seiskaa tai ysiä. Tai vaikka kahtatoista, toista täydellistä lukua joka raamatun symboliikassa esiintyy oikein olan takaa, esimerkiksi (isl.) profeetta Jaakobin 12 täysin todellisen ja historiallisen pojan määränä. Tai lukua 33 jonka ajan päivälleen toinen (aivan totta, islamissa nimen omaan) profeetta Daavid hallitsi Israelia. Tai 38, aika jonka Betesdan lammikossa aikansa parantavan veden läträämistä odottanut mies oli halvaantuneena. Tai Lemekin kuolemastaan toivomien kostojen kerroin, 77, jonka vastaisesti tulee joka uskovan toimia (tai joutuu kadotukseen, niimpä niin) ja antaa anteeksi 70 kertaa seitsemän kertaa. Tai 283, koska Nooan arkki oli tehty honkapuusta jota merkitsevän heprean sanan גפר kirjainten lukuarvo 3 + 80 + 200 luku on ja koska liitonarkin kirjaimista ארון יהוה (aron JHWH) saadaan 1 + 200 + 6 + 50 + 10 + 5 + 6 + 5 = 283. Tai 144000, ne kaikki Israelin lapset jotka eivät ole saastuttaneet itseään naisen kanssa vaan pysyneet kuin neitsyinä. (Näiden “Raamatun numerollisuuksien” lähteenä on tämä sivu.)

wpid-oneplusone-logo

Loogisen pulman nimessään sisältävä Oneplus one -puhelinmalli jättää nimensä auki. Onko 1+1 sittenkin 3, kuten 2 + 2 on 5 ja 6 ynnä 6 tuppaa olemaan sata? Slogan “never settle” taas kehottaa olemaan äärettömän kauan vahvistamatta / sopimatta / sovittelematta / päättämättä / lopettamatta / laskeutumatta /saattamatta päätökseen / asuttamatta / kotiutumatta / sakkauttamatta / moinaamatta (slangissa, merenkulussa) / rauhoittamatta (lääketieteessä) / vakiinnuttamatta / selvittämättä / tyyntymättä / sijoittamatta / asettumatta / ratkaisematta eli käytännössä olemaan tekemättä mitään. Muuta kuin ostamaan puhelimen ja omistamaan sille koko elämänsä, of korse. Tai ihan sama, kunhan saavat tuottoa, (Tekemättömyyslistan lähteenä Sanakirja.org eli oikeasti wikisanakirja. Kuva on kopioitu laittomasti.)

Tai vaikka 1, 2 ja 3 jotka ovat pienuutensa takia kovin tavallisia lukuja kaikkialla, taikka ääretön ∞ suuruutensa takia. Dualismissa 1 = 2, koska kaikki on tehty kahdesta: hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä, valosta ja pimeydestä, “”miehestä” ja “naisesta”” ja kuitenkin ne kaikki ovat yhtä ja ovat yhdeksi tuleva. Jos olisi vain hyvää, ei maailma toimisi, vaan hyvyydelle vastapainona pahuuden on oltava pakollista. Jos olisi vain niin, että mies yhtyy mieheen, olisi maailman tasapaino lopullisesti mennyttä, koska naista ei olisi eikä ihminen jatkaisi eloansa Maan päällä (Tiedän toki ettei nykyään lisääntymiseen tarvita yhdyntää mutta tämän kirjoituksen tarkoitus ei olekaan kertoa minusta, vaikka minusta se lopulta kertookin). Pyhässä kolmiyhteydessä taas 1 = 3 koska Jumala, joka joidenkin harhaisten ja siksi uskonnollisesti aivan erinomaisten pimeyden (ei valon vaan toisen pakollisen puolen maailmassa) oppien mukaan on kaikki, on yhtä kuin Isä, Poika ja Pyhä henki joista kaikki ovat tosi Jumala täysin sataprosenttisesti eli yhteensä Jumalaa olisi 300 %, vaan ei todellisuudessa olekaan. Ja lisäksi 1 = 2, koska Poika on samaan aikaan pyhän ja varmasti oikeellisesti sekä kenties väkivalloin ja lahjonnoin päätöksensä valinneen kirkolliskokouksen ansiosta katolisessa opissa 100% tosi ihminen ja 100% tosi Jumala. Eli yhteensä Jeesusta olisi 200% vaan ei todellisuudessa olekaan. Ja koska Jumala on aiemmin mainitun mukaan 3, ja Jumala on kaikki eli ääretön joka on vielä aiemmin mainitun mukaan 2, on sopivasti uskontoja yhdistelemällä saatu toteen asetettua yhtälö 1 = 2 = 3 = ∞

Logiikka kyseisissä tapauksissa on täysin pitävä, koska uskonnollinen, ihanan hullu logiikka on aivan toista kuin tieteellinen, rationaalinen logiikka. Vaikka ihminen tarvitsee irrationalismin lisäksi rationalismia, on irrationalismilla tärkeä roolinsa uskonnossa ja tätä kautta ihmisen elämässä.

Mitä jos laittaisin herätyskelloni eli Oneplus one is two is three is infinite -kännykkäni soimaan aamulla klo. 08:04 toisin kuin tavallisesti kun se soi vaikkapa klo. 07:00? Olisiko se eri asia muutenkin, kuin siten, että saattaisin myöhästyä koulusta kun en varmaankaan ehtisi bussiin (pysähtyy n. 2 km päässä kodistani klo. 08:04, muttei sillä ole oikeastaan väliä koska äitini on niin kiltti että hän veisi minut varmaankin koululle n. 9 km päähän autolla “omalla kyydillä”.) Tai entä jos se soisi klo. 666 eli 06:66 eli 07:06; pedon luvun aikaan? Tulisiko päivästänikin silloin kirottu, kuten joku ihanan näennäistieteellinen okkultisti voisi ehkä sanoa jos olisi hulluudessa harvinaislaatuisen ansioitunut? Tai tulisiko siitä jopa poikkeuksellisen hyvä, kuten sanoisi samalla tavalla ansioitunut satanisti? Vai eikö siitä tulisi kirottu, koska 07:06 ei todellakaan ole yhtä kuin 666?

Tällöinhän pedon lukua olisi tulkittu aivan liian epäfundamentalistisesti, joten pätisikö se arjessa lainkaan? Vai onkohan tällaisella numerologialla sittenkään mitään vaikutusta arkeen? Ja jos on, johtuuko se numeroissa olevasta manasta, jumalallisesta pyhityksestä joka noille numeroille on suotu, vaiko siitä, että kirottuna päiväänsä pitävänä ja ihanan kieroutuneena okkultistisatanistin alitajunta antaa hänen tehdä päivästä juuri niin kirotun kuin sen antaa olla? Vai onko koko hullutus aivan turha koska ainakin skeptikko väittää suoralta kädeltä sen menevän järjettömän hömpän puolelle? Vai onko tämä hömppä turhaa alkuunkaan? Vai onkohan se totta? Voimmeko edes tietää, onko se totta?

Oikeasti minun mielestäni me emme voi, mutta uskonto antaa meille, jos ei tositotuuksia, niin ainakin valetotuuksia, joiden antamaan turvallisuuden ja merkityksellisyyden tunteeseen sekä lohdun ja valon tuontiin pimeään, ehkä itse pimennettyyn maailmaan, voimme rauhassa käpertyä. Muttei liian pitkäksi aikaa, jottemme menettäisi itseämme tuolle ihanan järjenvastaiselle huumeelle, Uskonnolle.

– Paavo Jordman, suurimmaksi osaksi yöllä 7. 2. 2015 ja osittain myös saman vuorokauden iltapäivänä

1 Comment

  1. Tuukkari

    🙂

    Reply

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *